Beeld en geluid

Via deze pagina zijn enkele geluidsfragmenten te beluisteren en enkele YouTube filmpjes te zien. Van sommige concerten zijn CD's beschikbaar. De meest recente geluidsopnamen werden gemaakt door Mathea Audio Producties.

Op 6 september 2014 zijn er opnamen gemaakt van de op 20 september 2014 in premičre gebrachte compositie "Michael's Day" van Wilko Brouwers. De CD is voor EUR 7,- (incl. verzendkosten) te bestellen via ons secretariaat (email of bel 040-2839019/06-83980540).

Stacey V. Gibbs - "Go, tell it on the mountain"

Geregistreerd tijdens het Kerstconcert 2016 in de Trudokerk te Eindhoven op 21 december 2016. Met medewerking van dansers van het CKE Eindhoven. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Jan Pieterszoon Sweelinck - "Angelus ad pastores ait"

Geregistreerd tijdens het Kerstconcert 2016 in de Trudokerk te Eindhoven op 21 december 2016. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Wilko Brouwers - "Een kind geboren in Betlehem"

Wilko Brouwers - "Moeder"

Geregistreerd op 13 juli 2016. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Wilko Brouwers - "Michael's Day"

Uitleg over de compositie door Wilko Brouwers met geluidsfragmenten van de opname gemaakt op 6 september 2014.

Wilko Brouwers - "Herinnering aan Holland"

Geregistreerd in de Studentenkapel te Eindhoven op 12 juni 2013. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Edvard Grieg - "Hvad est du dog skjön"

Geregistreerd tijdens het concert "de Ziel van het Noorden" in de Studentenkapel te Eindhoven op 25 november 2012. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Knut Nystedt - "Laudate"

Cristóbal de Morales - "O sacrum convivium"

Geregistreerd tijdens het concert "de Heilige Rok" in de H. Brigidakerk te Geldrop op 15 april 2012. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

de Heilige Rok

Op 29 april 2012 zong het Strijps Kamerkoor in de Dom van Trier een vesper ter gelegenheid van de bedevaart tijdens de openbaring van de gelijknamige reliek. Dit concert is ook in Helmond (Lambertuskerk) en Geldrop (Brigidakerk, centrum) ten gehore gebracht. Deze registratie van "Eli, Eli" van György Deák Bárdos (1905-1991) is opgenomen tijdens het concert in Geldrop op 15 april 2012.

Petite Messe Solennelle - Gioacchino Rossini

Dit concert is driemaal uitgevoerd: Op 30 oktober, 12 en 13 november 2010 in resp. de Noorderkerk in Amsterdam, de Pieterskerk in Utrecht en het Pleincollege van Maerlant in Eindhoven. Het concert werd uitgevoerd in samenwerking met het Monteverdi Kamerkoor Utrecht m.m.v. pianist David Kuyken, harmoniumist Klaas Vellinga en de vocale solisten Tamar Niamut (s), Florieke Beelen (a), Emiel Hoefnagel (t) en Ludovic Provost (b). Voor weergave van het "Kyrie" klik hier.

Locus Iste

Tijdens de lustrum-koorreis is op 1 mei 2010 in de Dom van Trier gezongen in een speciale dienst ter gelegenheid van het domwijdingsfeest. Speciaal voor deze gelegenheid schreef Wilko Brouwers zijn "Locus iste". Op 7 juli 2010 is het stuk door Mathea Audio Producties opgenomen in de H. Martinuskerk in Eindhoven. Voor een weergave van de opname van "Locus iste" van Wilko Brouwers klik hier.

Passieconcert Via crucis

Dit concert vond plaats op zaterdag 6 maart 2010 in de Catharinakerk in Eindhoven. Er werden uitsluitend werken van Hongaarse componisten uitgevoerd: F.Liszt, L.Bárdos, G.D. Bárdos en J.Vajda. Van de laatsgenoemde componist stond "Via crucis" geprogrammeerd; een indrukwekkend werk voor koor, alt, bariton, blazersensemble en orgel. Voor een weergave van de opname van "Ave verum corpus" van Ferenc Liszt klik hier.

Lustrumconcert: Once upon a time

Dit concert vond plaats op zondag 18 oktober 2009 in de Trudokerk in Eindhoven, Strijp. Muziek door de tijden heen met als hoogtepunt de premiere van het speciaal door Wilko Brouwers voor deze gelegenheid gecomponeerde "Quinquaginta". Voor weergave van Monteverdi's "Cantate Domino" klik hier.

Concert voor Elly Baghuis

Dit concert vond plaats op zondag 25 november 2007 in de Brigidakerk in Geldrop. Het Strijps Kamerkoor organiseerde het ter gelegenheid van de ereplaats in het Concertgebouw in Amsterdam, die ons ere-lid Elly Baghuis kreeg als laureaat van het zogenaamde Vriendenkrans Concours. Op het programma stond o.a. Cantata BWV 106 - Actus Tragicus van Johann Sebastian Bach voor soli, koor en instrumentaal ensemble. Voor een geluidsfragment van het deel "Gottes Zeit" klik hier.

Advent 2006

Adventsconcert 2006

Een opname van het concert op 24 December 2006 in Achelse Kluis (B). Hierbij werd de premičre uitgevoerd van 'Rorate Caeli Desuper' voor bassolo, gemengd koor, kinderkoor, twee orgels, handbelensemble en slaginstrumenten, geschreven door Wilko Brouwers, en met medewerking van het handbelsensemble van het Nationaal Beiaardmuseum te Asten.

Messe des morts

Een opname van het concert op 5 November 2006 in Achelse Kluis (B). Met werken van Charpentier, Brumel, de la Rue en Campra. Met medewerking van vocale solisten en basso continuo (orgel, theorbe, barokcello en contrabas). Voor een geluidsfragment van het "Kyrie" klik hier. Voor een fragment van het "Offertorium" klik hier.

Adventsconcert 2005

Een opname van het concert op 17 December 2005 in stadskerk St. Cathrien in Eindhoven. Dit adventsconcert werd uitgevoerd samen met Eindhovens Kamerkoor en het Eindhovens Jeugdkoor. Voor een geluidsfragment van Der zweite Psalm 'Warum toben die Heiden' van Felix Mendelssohn Bartholdy klik hier.

Dijker CD

Verschillende werken van Mathieu Dijker, uitgevoerd door verschillende koren: Strijps Kamerkoor, Voci Bianchi, Eindhovens Vocaal Ensemble, Eindhovens Kamerkoor en Helmonds Kamerkoor. Klik hier om een fragment van "Psalm 44" te beluisteren.