Beeld en geluid

Via deze pagina zijn enkele geluidsfragmenten te beluisteren en enkele YouTube filmpjes te zien. Van sommige concerten zijn CD's beschikbaar. De meest recente geluidsopnamen werden gemaakt door Mathea Audio Producties.

Op 6 september 2014 zijn er opnamen gemaakt van de op 20 september 2014 in premičre gebrachte compositie "Michael's Day" van Wilko Brouwers. De CD is voor EUR 7,- (incl. verzendkosten) te bestellen via ons secretariaat (email of bel 040-2839019/06-83980540).

Jan Pieterszoon Sweelinck - 'Laudate Dominum'

Geregistreerd tijdens 'Strijps on Tour' in het Van Maerlant Lyceum te Eindhoven op 24 september 2017. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Edward Elgar - 'My love dwelt in a Northern land'

Josquin Desprez - 'El grillo'

Shenandoah

Stacey V. Gibbs - "Go, tell it on the mountain"

Geregistreerd tijdens het Kerstconcert 2016 in de Trudokerk te Eindhoven op 21 december 2016. Met medewerking van dansers van het CKE Eindhoven. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Jan Pieterszoon Sweelinck - "Angelus ad pastores ait"

Geregistreerd tijdens het Kerstconcert 2016 in de Trudokerk te Eindhoven op 21 december 2016. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Wilko Brouwers - "Een kind geboren in Betlehem"

Wilko Brouwers - "Moeder"

Geregistreerd op 13 juli 2016. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Wilko Brouwers - "Michael's Day"

Uitleg over de compositie door Wilko Brouwers met geluidsfragmenten van de opname gemaakt op 6 september 2014.

Wilko Brouwers - "Herinnering aan Holland"

Geregistreerd in de Studentenkapel te Eindhoven op 12 juni 2013. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Edvard Grieg - "Hvad est du dog skjön"

Geregistreerd tijdens het concert "de Ziel van het Noorden" in de Studentenkapel te Eindhoven op 25 november 2012. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

Knut Nystedt - "Laudate"

Cristóbal de Morales - "O sacrum convivium"

Geregistreerd tijdens het concert "de Heilige Rok" in de H. Brigidakerk te Geldrop op 15 april 2012. Meer informatie over dit filmpje is te zien als men op het YouTube logo klikt.

de Heilige Rok

Op 29 april 2012 zong het Strijps Kamerkoor in de Dom van Trier een vesper ter gelegenheid van de bedevaart tijdens de openbaring van de gelijknamige reliek. Dit concert is ook in Helmond (Lambertuskerk) en Geldrop (Brigidakerk, centrum) ten gehore gebracht. Deze registratie van "Eli, Eli" van György Deák Bárdos (1905-1991) is opgenomen tijdens het concert in Geldrop op 15 april 2012.

Petite Messe Solennelle - Gioacchino Rossini

Dit concert is driemaal uitgevoerd: Op 30 oktober, 12 en 13 november 2010 in resp. de Noorderkerk in Amsterdam, de Pieterskerk in Utrecht en het Pleincollege van Maerlant in Eindhoven. Het concert werd uitgevoerd in samenwerking met het Monteverdi Kamerkoor Utrecht m.m.v. pianist David Kuyken, harmoniumist Klaas Vellinga en de vocale solisten Tamar Niamut (s), Florieke Beelen (a), Emiel Hoefnagel (t) en Ludovic Provost (b). Voor weergave van het "Kyrie" klik hier.

Adventsconcert 2005

Een opname van het concert op 17 December 2005 in stadskerk St. Cathrien in Eindhoven. Dit adventsconcert werd uitgevoerd samen met Eindhovens Kamerkoor en het Eindhovens Jeugdkoor. Voor een geluidsfragment van Der zweite Psalm 'Warum toben die Heiden' van Felix Mendelssohn Bartholdy klik hier.