CantaRode 2019

Wij, de leden van het Strijps Kamerkoor, verleggen graag onze grenzen en onderzoeken altijd onze mogelijkheden. Steeds blijven ontwikkelen is een van onze doelstellingen. En omdat we ook houden van een gezellige reis op zijn tijd, zijn we tijdens het Hemelvaartweekend de uitdaging aangegaan om ons kunnen te meten met dat van andere koren tijdens het Internationale Koorconcours CantaRode in Kerkrade.

Cantarode: op weg naar de theaterzaal
Strijps Kamerkoor vanuit Rolduc op weg naar het openingsconcert...
Cantarode: openingsconcert
Strijps Kamerkoor tijdens het openingsconcert...

Vier heerlijk zonnige dagen lang verbleven wij in het mooie Limburg, samen met 8 andere koren die geselecteerd waren om deel te nemen aan dit evenement. Koren van over de hele wereld, van Duitsland en Noorwegen tot Rusland en de Filipijnen, lieten zich van hun beste kant horen en zien aan een gerenommeerde, internationale jury.

Cantarode: competitieronde
Strijps Kamerkoor tijdens de competetitieronde
Cantarode: openingsconcert
Strijps Kamerkoor tijdens de competetitieronde

De omgeving van Rolduc, een eeuwenoude CisterciŽnzer abdij, vormde een sfeervol decor voor de zeer verschillende groepen mensen die allemaal een ding gemeen hadden: liefde voor koorzang. De sfeer was er een van saamhorigheid en muzikaliteit, die zeker op zaterdagavond tot uiting kwam tijdens een bruisende sing-along in de tuin van de abdij. Bij het invallen van het duister kwamen we samen om naar elkaar te luisteren, samen te zingen en elkaars repertoire te leren kennen. Als vanzelf ontstond er een kameraadschap, waarin we elkaar vonden in klank en wederzijds respect.

singalong singalong

Het was dan ook niet verwonderlijk dat er om het hardst voor elkaar geapplaudisseerd werd tijdens de bekendmaking van de uitslag van de competitie in de abdijkerk. We leefden mee met het winnende koor, de leerlingen van de Hochschule fŁr Music uit Duitsland. Ook de andere winnaars van de verschillende categorieŽn werden enthousiast toegejuicht en toen wijzelf genoemd werden konden wij ons geluk niet op met de 6e plaats. Zeer tevreden zijn we met deze plek en ook onze dirigent Wilko was trots op "zijn Strijps."

uitslag applaus

We hebben deel mogen nemen aan een geweldig samenkomen van veel prachtige koren op hoog niveau en dat is een ervaring om nooit te vergeten. We nemen de feedback uit de juryrapporten ter harte en zullen daarmee nog verder komen in onze groei naar het best mogelijke Strijps Kamerkoor.

Cantarode: na de uitslag