Concertagenda

• 20 mei 2017, 12u tijdens korenfestival in Petruskerk, Eindhoven
    • 3 juni 2017, 16.15u, Muziek op de Dommel, Eindhoven
    • 17 september 2017, 15u, Lambertuskerk, Vessem
    • 24 september 2017, Van Maerlantlyceum, Eindhoven (locatie onder voorbehoud)

Programma

Met het programma STRIJPS ON TOUR (flyer) gaat het Strijps Kamerkoor uit Eindhoven op reis door het muzikale landschap van de koorliteratuur. Een aaneenschakeling van grootse, verstilde, opzwepende, speelse en meeslepende koorwerken, gezongen door een prachtig koor dat qua programmering én presentatie graag ook naast de betreden paden loopt. Afhankelijk van de locatie en de beschikbare tijd kan het programma op verschillende manieren worden samengesteld. In de voorbereiding van STRIJPS ON TOUR wordt het koor gecoacht door choreografen, Muriel Kraan en Marieke Trienekens.

het programma staat muziek uit de periode variërend tussen renaissance en 20e eeuw. Zowel bekende componisten, zoals Jan Pieterszoon Sweelinck, Felix Mendelssohn-Bartholdy, Lajos Bárdos en Edward Elgar; als ook minder bekende componisten, zoals Karl Marx, Pierre Passereau, Joseph Ryelandt, Thomas Jennefelt en Giacomo Carissimi komen aan bod. Het programma leidt langs muziek uit Nederland, Duitsland, België, Frankrijk, Engeland, Zweden, Italië, Hongarije, Armenië, Cuba en de Verenigde Staten.

N.B.: Het Strijps Kamerkoor laat zich in de periode april-juni 2017 graag uitnodigen op plekken waar het goed klinkt, waar ruimte is voor diverse kooropstellingen en waar interactie met het publiek mogelijk is.Neem contact op met de secretaris indien u een geschikte locatie weet!