Groepsfoto
Strijps Kamerkoor maart 2019

Wat is het Strijps Kamerkoor?

We zijn een koor in beweging. We zijn een sprankelend koor en we houden van een uitdaging. We hebben een grote passie voor zingen en we werken op verschillende manieren aan ontwikkeling en verbetering van kwaliteit. Dit zie je terug in o.a. stemgroeprepetities, werken met een zangcoach en het jaarlijks studieweekend, maar ook door samen te werken met andere disciplines, waardoor we onze horizon blijven verbreden.

Elke woensdagavond komen we bij elkaar om, onder leiding van dirigent Wilko Brouwers, prachtige partituren, meestal a capella, tot klinken te brengen. Het leren van de partijen doen de zangers thuis. Elke stemgroep heeft eenmaal per maand een extra repetitie om de homogeniteit van de stemgroep te versterken en daardoor de kwaliteit van het koor als geheel verder te verbeteren. Het koor wordt gecoacht door zangpedagoge en soliste Marjon Strijk, sopraan van onder andere Ensemble Quink en het Nederlands Kamerkoor. Kwaliteitsverbetering doen we als groep, maar minstens zo belangrijk is, dat de individuele ook zanger steeds bijleert (de meeste zangers hebben individueel zangles) en de groep daardoor ook.

Voor ons is koorzang teamwork in optima forma. Daarom vinden we het vanzelfsprekend dat iedereen zijn partij kent en op de repetities aanwezig is. Eenmaal per jaar vindt er met elke individuele zanger een evaluatiegesprek plaats waarbij gekeken wordt hoe alles loopt en waar ruimte zit voor verbetering. Bijna iedereen heeft ook een kleine of grotere taak in de organisatie van het koor. Tenslotte hebben we één keer per jaar een repetitieweekend (zie ook: Activiteiten), waarin we nog eens stevig door het hele repertoire heen gaan, maar ook elkaar onze (verborgen) talenten laten zien tijdens de bonte avond.

Het Strijps Kamerkoor is in diverse opnames te beluisteren op YouTube en geeft langs die weg graag een klinkend visitekaartje af. Kijk hiervoor ook op onze beeld en geluid pagina.

Samen hard werken, samen mooie muziek maken, in een goede sfeer elkaar stimuleren, dat is kort samengevat het Strijps Kamerkoor!