Groepsfoto
Strijps Kamerkoor maart 2017

Wat is het Strijps Kamerkoor?

Het Strijps Kamerkoor (SKK) is een vocaal ensemble van ca. 28 zangers dat onder leiding van Wilko Brouwers op hoog niveau composities uitvoert uit verscheidene stijlperioden. Er zijn meerdere concerten per jaar. Concerten met wereldlijke programma's zijn veelal rondom een thema opgezet, zoals bijvoorbeeld "Chansons Franšaises" (2016), "Songs & Simplicity" (2015), "Samen vrij" en "Intiem gesprek" (2014), "Dansen op water" (2013), "De ziel van het Noorden" (2012), etc. De afwisseling met geestelijke werken in kerst- of passietijd geeft de mogelijkheid om de variatie in het repertoire groot te houden. Het koor heeft de traditie opgebouwd elk jaar rond kerst een sfeervol en laagdrempelig kerstprogramma uit te voeren (Kerst met het Strijps) en daarnaast met diverse groepen in kleine bezetting Carols te zingen in verzorging- en verpleeghuizen in Eindhoven.

Het koor werkt regelmatig samen met andere koren, zoals bijvoorbeeld met het Vocaal Ensemble Silhouet Roermond en het Monteverdi Kamerkoor Utrecht. In 2015 deed het koor mee aan de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen-Maasmechelen. In 2016 heeft het koor samen gewerkt met dansers van het CKE, waarbij de koormuziek en dans met elkaar werden verbonden. Deze samenwerking is uitstekend bevallen bij koor, dansers Ún publiek en zal zeker worden gecontinueerd.

Het Strijps Kamerkoor stelt zich tot doel om goed musiceren te combineren met een goede vriendschappelijke sfeer. Zij zoekt daarbij steeds nieuwe uitdagingen om de kwaliteit te verbeteren door middel van vernieuwingen in repertoire en wijze van optreden. Regelmatig worden groepsactiviteiten georganiseerd, met als doel de uitdaging en het plezier te vergroten: studieweekenden, workshops, masterclasses en coaching van het hele koor, met aandacht voor stem, klank, houding, beweging en expressie. Momenteel wordt het koor gecoacht door Marjon Strijk, sopraan van onder andere Ensemble Quink en het Nederlands Kamerkoor. Kijk voor meer informatie bij Activiteiten.

Het Strijps Kamerkoor is in diverse opnames te beluisteren op YouTube en geeft langs die weg graag een klinkend visitekaartje af. Kijk hiervoor ook op onze beeld en geluid pagina.