Koorreizen

Het Strijps Kamerkoor maakt regelmatig buitenlandse reizen. Soms is dat op uitnodiging, soms op eigen initiatief. Meestal wordt een reis gecombineerd met één of meerdere concerten of uitvoeringen tijden kerkdiensten of deelname aan een concours.

Maasmechelen 2015

In oktober 2015 nam het Strijps Kamerkoor deel aan de Internationale Koorwedstrijd Vlaanderen-Maasmechelen. Na een strenge voorselectie werd het koor uitgenodigd als een van de 12 deelnemende koren, die uit diverse landen kamen: Indonesië, Duitsland, Italë, Tjechië, België Letland, Oekraïne en Nederland. Deelname werd gecombineerd met een koorreis waarbij het koor verbleef in een nabij gelegen hotel en onder andere een bezoek aan de limburgse mijnen bracht. Tijdens het concours werden twee korte optredens verzorgd. Daarnaast luisterde het koor, samen met een ander deelnemend koor, een kerkdienst op in een nabijgelegen dorpje.

Koorwedstrijd Maasmechelen Podium
Het Strijps Kamerkoor op het podium tijdens een van de wedstrijden.
Maasmechelen groepsfoto
Groepsfoto na afloop van de wedstrijd.

Trier 2012

Van 27 tot en met 30 april 2012 is het koor naar Trier afgereisd. Op 29 april heeft het Strijps Kamerkoor op uitnodiging in de Dom van Trier voor in totaal circa 2500 bedevaartgangers een ochtendmis en een muzikale vesper gezongen. De vesper droeg de titel "de Heilige Rok" hetgeen verwijst naar het doel van de bedevaart: de openbaarstelling van het kleed dat Jesus gedragen zou hebben op de dag van zijn kruisiging. De Heilige Rok wordt al eeuwen in de Dom van Trier bewaard en werd van 13 april tot 13 mei 2012 voor de 19de keer aan honderdduizenden bedevaartgangers getoond. Het optreden was een groot succes en een indrukwekkende ervaring voor allen. Naast de optredens in de Dom heeft het Strijps Kamerkoor op zaterdag 28 april deelgenomen aan de jaarlijks terugkerende Chormeile: Een evenement waarbij verscheidene koren her en der in het centrum van Trier optredens in de openlucht verzorgen. Naast alle optredens is natuurlijk genoten van de prachtige omgeving en de vele terrasjes in de stad. Op de terugreis is de 900 jaar oude Abdij Rolduc nabij Kerkrade bezichtigd.

Trierreis 2012
Het Strijps Kamerkoor in de Dom van Trier.

Trier 2010

Ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan heeft het Strijps Kamerkoor van 30 april tot en met 3 mei 2010 een reis naar Trier (Duitsland) gemaakt. Op zaterdag 1 mei heeft het koor tijdens een bijzondere mis in de Dom van Trier gezongen. Er was naast dit optreden tijd voor allerlei uitstapjes. Op zondag is een fietstocht langs de Mosel gemaakt, al werkten de weergoden niet echt mee. Maandag, op de terugweg, is het schilderachtige Monschau aangedaan. Daar werd een bierbrouwmuseum bezocht waar tevens het liner (lunch/diner) werd genuttigd. Een gave reis die ons nog lang zal heugen!

Trierreis 2010
Het Strijps Kamerkoor in Trier 2010.

Bern 2008

Op uitnodiging van een kamerkoor uit de omgeving van Bern is het Strijps Kamerkoor richting Zwitserland gereisd voor een 5 daagse trip. Er werd een gezamelijk concert gegeven in een plaatselijk buurthuis. Op zondagochtend werd de Heilige mis opgeluisterd tijdens een Franstalige dienst in Bern.

Bernreis
Het Strijps Kamerkoor in de Zwitserse Alpen 2008.

Kassel 2007

In 2007 maakte het koor een reis naar de Duitse plaats Kassel waar op dat moment het belangrijke hedendaagse kunst evenement "Documenta" plaats vond. Op zondagochtend heeft het Strijps Kamerkoor gezongen tijdens een Heilige mis in een dorpje in de omgeving van Kassel.