Workshops

Het koor organiseert regelmatig workshops voor de eigen leden en anderen. Daarnaast laat het koor zich regelmatig coachen op het gebied van zang en beweging.

Coaching

In de afgelopen jaren hebben diverse zangcoaches het koor ondersteund. Momenteel wordt het koor gecoacht door Marjon Strijk, sopraan van onder andere Ensemble Quinck en het Nederlands Kamerkoor. Andere coaches waar het koor mee heeft gewerkt zijn onder andere Michel de Kort en Paul van den Bemt.

Adem, houding, beweging volgens de Feldenkraismethode

Deze workshop wordt regelmatig gegeven door docent Gerard Zuyderhoff. Hij is als docent Feldenkrais verbonden aan het Conservatorium van Zwolle en aan de Hogeschool van Utrecht (afd. Theater) en als klarinetdocent aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten.

De vrijheid en daarmee de vreugde die we bij musiceren kunnen bereiken, hangt in belangrijke mate af van hoe we met ons lichaam omgaan, van de manier waarop we ademen en bewegen. Dit geldt in het bijzonder voor zingen, waar het lichaam zelf immers het instrument is. Het unieke van de methode van Moshe Feldenkrais is dat het ons stimuleert om onze bewegingen en houding vanuit eigen waarneming te onderzoeken. Als men zich op die manier bewust wordt van het lichaam, leidt dat tot ontspanning en tot efficiŽntere bewegingspatronen. Houding, beweging en adem werken op subtiele wijze samen. Een must voor alle (koor-)zangers!

Er is op korte termijn geen workshop gepland. Houd deze website in de gaten. Hier wordt aangegeven wanneer de eerstvolgende zal plaatsvinden.

Voor overige informatie kunt u zich via email of telefonisch (040-2836787 of 06-10853109) wenden tot ons kwaliteitscommissielid Jos HorvŠth.

Workshop met de King's Singers

Op 3 oktober 2009 heeft het Strijps Kamerkoor deelgenomen aan een workshop met de wereldbefaamde King Singers. Deze dag werd georganiseerd door de Stichting Lambertus Kerkconcerten uit Helmond. Gedurende deze dag werden de verschillende groepen (koren) elk onder deskundige handen genomen door ťťn van de zes King Singers. Er werd gewerkt aan een viertal stukken, waaronder een tweetal werken van William Byrd. Het was een zeer inspirerende dag.