Workshops

Het koor organiseert regelmatig workshops voor de eigen leden en anderen. Daarnaast laat het koor zich regelmatig coachen op het gebied van zang en beweging.

Coaching

In de afgelopen jaren hebben diverse zangcoaches het koor ondersteund. Momenteel wordt het koor gecoacht door Marjon Strijk, sopraan van onder andere Ensemble Quink en het Nederlands Kamerkoor. Andere coaches waar het koor mee heeft gewerkt zijn onder andere Michel de Kort en Paul van den Bemt.

workshop Marjon Strijk 2017
Workshop met Marjon Strijk, september 2017

Voor sommige projecten wordt het koor gecoacht door professionele choreografen. Ter voorbereiding op ons concert "Songs & Simplicity" in het Philips museum (oktober 2015) werd het koor gecoacht door Marieke Schalken en Sacha van der Graaf. Ter voorbereiding op de concertreeks "Strijps on Tour" werd het koor gecoacht door Muriel Kraan en Marieke Trinekens.

workshop studieweekend 2017
Workshop beweging en expressie studieweekend 2017, o.l.v. Muriel Kraan en Marieke Trienekens

Workshop met de King's Singers

In oktober 2009, en in september 2012 heeft het Strijps Kamerkoor deelgenomen aan een workshop met de wereldbefaamde Kings' Singers, georganiseerd door de Stichting Lambertus Kerkconcerten uit Helmond.

Masterclasses

Op de "Dag van de Stem" (2007) heeft het koor deelgenomen aan masterclass met de voormalige Nederlandse a capella band Montezuma's Revenge. We hebben gewerkt aan muziek van Phil Collins en Robbie Williams.

montezuma1 montezuma2

Op de "inspiratiedag podiumpresentatie voor koren" (2008) georganiseerd door het Centrum voor Amateurkunst in Tilburg deed het Strijps Kamerkoor mee aan de workshop en masterclass "Podiumpresentatie" o.l.v. theaterregisseur Meta Stevens.

podiumpresentatie1 podiumpresentatie2