Als het blad valt

Datum en tijd:

04/11/2023

Programma

Het Strijps Kamerkoor nodigt u graag uit voor haar herfstconcert.

In het najaar vallen de bladeren van de bomen, worden de dagen korter. Voor velen een tijd van melancholie en contemplatie. De natuur schudt het oude af en maakt plaats voor het nieuwe, al laat dat nog even op zich wachten.

Hoe komt deze vergankelijkheid vanuit de muziek tot ons? Hoe hebben dichters en componisten klank gegeven aan deze gemoedstoestand?

In dit programma zoekt het Strijps Kamerkoor naar antwoorden op deze vragen. Bekende en onbekende muziek bepaalt ons bij de tijdelijkheid van dingen en ook bij de hoop en het uitzicht op iets wat daarna komt.

Op het programma staan bijzondere, fantasieprikkelende werken van de Estse componisten Veljo Tormis en Pärt Uusberg.

Samen met o.a. de Fünf Gesänge van Johannes Brahms, Requiem van Peter Cornelius en enkele van de Geistiche Lieder van Hugo Wolf belooft dit een rijk gevuld en inspirerend concert te worden.

Dit concert is in samenwerking met het AIC:

Het Autisme Info Centrum (AIC) is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). De kracht van het AIC ligt in het lotgenotencontact, het leren en delen van elkaars ervaringen en het zoeken naar hulp. Daarnaast kunt u er terecht voor informatie en documentatie.

Adres AIC: Wijkcentrum De Dommel. Bennekelstraat 1315654 DD Eindhoven

Het concert wordt financieel mede mogelijk gemaakt door een donatie van het VSBfonds.

VSBfonds ondersteunt initiatieven van en voor iedereen die actief wil meedoen aan de samenleving. In de vorm van donaties, praktische kennis en netwerken. Het fonds wil bijdragen aan de zelfredzaamheid en samenredzaamheid in ons land. Door sociale en culturele projecten te steunen en door studiebeurzen te verstrekken. Zodat iedereen zijn of haar plek krijgt in onze diverse samenleving en kan groeien, leren en leven met én dankzij elkaar. Vandaar het motto van het fonds: ‘Iedereen doet mee’.

Als het blad valt

Adventskerk        Eindhoven

Zaterdag 4 november om 20:00

Concert door het Strijps Kamerkoor

o.l.v. Rienk Bakker

Programma met o.a.

Fünf Gesänge, Johannes Brahms

Sügismaastikud, Veljo Tormis

Toegang: 15,00€

Studenten 7,50€

Kaartverkoop 4 november 2023

 

Concertlocatie

Adventskerk Eindhoven

Deel concert op Social Media

Translate »