Nader voorgesteld

Nader voorgesteld

Koorleden

Sopranen

Lyanne Budé
Michelle Chong
Manja Geijsel
Iris Moraal
Miriam Taylor
Bertine Wijnands
Geertrui Woltjer
Vacature

Alten

Liesbeth Bijkerk
Madeleine Fontein
Anne van den Kroonenberg
Tanja Saraber
Çois Schapendonk
Andrea Stassen
Marleen van Woerkum
Vacature

Tenoren

Peter Lambooij
Koen van de Meerakker
Frank Wijnands
Martijn Willemsen
Sjoerd Visscher*
Vacature
Vacature

 

Bassen

Erik Boers
Ruud Coenen
Jos Horváth
Erik Nieuwenhuis
Jos Rensen
Keith Segura
Oscar Stassen
Vacature

Rienkwebsite

Dirigent: Rienk Bakker

Mijn naam is Rienk Bakker en ik mag sinds februari 2023 dirigent zijn van het Strijps Kamerkoor.

Samen mat het koor werk ik graag en veel aan koorklank, intonatie en tekstuitspraak. Luisterend zingen is één van de speerpunten van mijn repetities. Muziek instuderen doen de zangers thuis. Tijdens de repetities experimenteren we en zoeken naar diepere lagen in de muziek. Daarnaast is de gezelligheid natuurlijk ook erg belangrijk! 

Ik heb mijn opleiding genoten aan conservatoria in Nederland, Frankrijk en België en heb masterdiploma’s behaald voor orgel en koordirectie alsmede het bachelorsdiploma voor kerkmuziek. Daarnaast nam ik drie keer deel aan de Kurt Thomas Cursus voor koordirigenten en werd ik twee keer geselecteerd voor een internationale masterclass waar ik les kreeg van Mathieu Romano (Fr) en Georg Grün (D). Tijdens deze masterclasses werkte ik met het Nederlands Kamerkoor en het Turkish State Choir. 

Naast het Strijps Kamerkoor dirigeer ik nog andere (kamer)koren en ben ik organist van de Grote kerk in Vianen. Ik geef individuele coaching aan (koor)zangers op het gebied van muziekthoerie en solfège. 

Voor meer informatie, audio en video verwijs ik graag naar mijn website: www.rienkbakker.nl 

Optreden bibliotheek

Koorcoach Marjon Strijk

Marjon Strijk studeerde solozang bij Jeanne Companjen en Eugenie Dietewig. Daarna werd en wordt zij gecoacht door Elena Vink en Hetty Gehring. Masterclasses volgde zij o.a. bij Michael Chance en Ulrich Eisenlohr. Als soliste wordt zij veelvuldig gevraagd in binnen- en buitenland.
Haar repertoire omvat diverse stijlperioden. Marjon werkte met vele dirigenten, o.a. met Jos van Veldhoven, Peter Dijkstra, Harry van der Kamp, Klaas Stok en Stephan MacLeod. 

Sinds 2016 werkt Marjon Strijk als koorcoach met het Strijps Kamerkoor. Daarnaast hebben veel koorleden zangles bij Marjon.

Ereleden

Het Strijps Kamerkoor heeft 8 oud-koorleden benoemd tot erelid. Zij hebben deze titel gekregen omdat zij een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan het Strijps Kamerkoor. Begin 2007 zijn Louis Baghuis†, Anny Dogge, Daan Janssen, Cor Jolie en Lies Nass gehuldigd. Elly Baghuis is ere-lid sinds haar afscheid in oktober 2009. Peter Janssen is erelid sinds zijn afscheid in november 2017. Leonie Geerdinck is ere-lid sinds haar afscheid in november 2022.