Ontluikende Stilte

Op 17 februari 2024 in de Agnus Dei kerk te waalre: https://strijpskamerkoor.nl/concert/lenteliefde/ Het Strijps Kamerkoor brengt onder het thema ‘Ontluikende Stilte’  rustgevende muziek ten gehore. Van de dromerige polyfonie van de Mis van William Byrd tot de rustige harmonieen van The evening primrose van Benjamin Britten en het verstilde The Fruit of Silence van Peteris Vasks. In dit stuk krijg je als luisteraar de illusie dat de tijd even stil staat. De uitgesponnen klanken geven een gevoel van tijdloosheid terwijl de mooie tekst van Moeder Theresa voor het voetlicht gebracht wordt.

De concertdatum valt maar een paar dagen na Valentijnsdag en dat is aanleiding voor het Strijps Kamerkoor om een aantal werken te programmeren met de liefde als thema. In deze categorie vallen de Three Elisabethan Partsongs van Ralph Vaughan Williams Rise up, my love van Healey Willan en de Three Lovesongs van Kurt Bikkembergs.
In The Peace of Wild things van koorlid Iris Moraal en Serenity van Daniel Elder worden wederom contemplatie en stilte bezongen.

Zo is het uiteindelijk een programma dat de luisteraar achterlaat met een rustig en warm gevoel.

U bent van harte welkom!

Share this post

Translate »